Zeeland – De Soeten Haerd – Renesse
Auto letterlijk volgeladen kunnen we vol goede moed vertrekken. Gezien de auto nog niet is aangepast neem ik de volledige rit voor mijn rekening. Evident, neen, noch voor hem, noch voor mij. Hij reed vroeger altijd en moet eens te meer vaststellen dat hij zeer afhankelijk is.
Ik ben niet gewoon om zo’n ritten te doen. Het feit dat het “moet” geeft mij de drive om door te gaan.
Halfweg kijken we elkaar aan, een koffie en sanitaire pauze zou welkom zijn, maar ja …. waar kunnen wij zomaar terecht, waar hebben ze een aangepast toilet?
Doorrijden dus.
Aangekomen op onze bestemming zijn we toch aangenaam verrast, zeer vriendelijk onthaal en oef, er is een aangepast toilet.
We krijgen alle uitleg en omdat mijn man in een rolstoel zit kijken ze of wij onze woning al kunnen innemen, tijd van een koffie is alles geregeld en kunnen we erin.
Alles is aangepast maar ietwat oubollig, een opfrissing zou zeker geen kwaad kunnen. Het voornaamste is dat het proper is en de benedenverdieping is volledig rolstoeltoegankelijk.
Auto uitladen, weer eens de vaststelling dat ik alles alleen moet doen, hij kan enkel toekijken.
Gezien de autorit toch meer energie heeft gevraagd dan gedacht, dringt een rustperiode zich op, tijd voor mij dus om boodschappen te doen.
Dan, dan kom ik toch even mezelf tegen. Overal zie je de koppels, zie je de mannen die (alvast) tijdens de vakantie meegaan en alles dragen en daar sta ik dan weer, gepakt en gezakt ….. alleen.
Ik bijt (figuurlijk) op mijn tanden en rij rustig terug naar ons huisje voor een gezellige, aangename avond.
Morgen gaan we de omgeving verkennen.

Dinsdagmorgen, we worden wakker met een zalig zonnetje, een heerlijke dag kan beginnen. We maken onze eerste rolstoelwandeling, zeer brede voetpaden en waar niet ….. het is een fietsstraat, gewoon op de rode strook blijven. Het rolstoeltoegankelijk strand blijkt niet zo evident, er ligt nogal wat zand op de betonnen strook en om daar dan efkes je man omhoog te duwen, helaas. We laten het echter niet aan ons hart komen en genieten verder van een zonovergoten dag.
Een rolstoel is hier ook absoluut geen uitzondering. Maandag bij het toekomen dacht ik al dat ik de uitzondering was, dat ik de enige niet hulpbehoevende was. Vandaag zien we nog meer mensen met een rolstoel. Ik maak van de gelegenheid gebruik om modellen te vergelijken en mensen aan te spreken over de pro’s en contra’s van bijvoorbeeld een hulpmotor op een manuele rolstoel.

Helaas zit de volgende dagen het weer niet echt mee. Relaxen en genieten dus.

Met betrekking tot de accommodatie Roompot de Soeten Haert – Renesse volgende pro’s en contra’s
Voordelen – Pro’s
Vriendelijkheid van het personeel
Goede algemene toegankelijkheid (brede deuren, keuken, etc)
Verhoogde bedden
Toiletsteun beschikbaar
Inrijdouche (maar zonder antislipvloer)

Nadelen – Contra’s
gedateerd, kan een algemene opfrissing gebruiken
geen zitje in de douche
Licht in de badkamer zit aan de binnenkant (je moet dus in halfdonker de badkamer binnen gaan)
Er is wel een bad maar afhankelijk van de graad van hulpbehoevendheid is dit niet bruikbaar
Handdoekpakket te beperkt voor hulpbehoevenden

Wij hebben dit geboekt met een promotie van Libelle en voor die prijs/kwaliteit is dit,voor ons, voor herhaling vatbaar.
Na een weekje deugddoende vakantie kom ik tot de conclusie dat die oh zo heerlijke strandwandelingen van Texel nooit meer terug komen. Ze blijven voor altijd onze mooiste herinnering ooit.

Met een lach en een traan, goed uitgerust en de batterijen opgeladen kunnen we aan onze terugreis beginnen. Op naar de verdere revalidatie en ons volgend avontuur eind juni ….. UZ Jette here we come.

Andere verhalen op Rolstoelleven na CVA via Facebook

Een antwoord op “Zeeland, mei 2018”

Laat een antwoord achter