Walibi Holland is een attractiepark gelegen in Biddinghuizen in de provincie Flevoland. In 2009 won Walibi Holland de prijs voor het meest rolstoelvriendelijke park van Nederland.

Mindervaliden

Veel attracties in Walibi zijn geschikt voor mindervaliden. Bijna alle rides in het park hebben een ingang voor mindervalide. Bij deze ingangen zijn geen trappen of andere obstakels. De wachttijd bij de mindervalide ingang is hetzelfde als in de reguliere wachtrij. Tenzij je gebruik maakt van de Fast Lane. Hiermee kun je een plaats reserveren in een van de negen rides en hoef je niet te wachten. Hier betaal je dan wel extra geld voor. Alleen bezoekers die niet in staat zijn om zonder begeleiding het park te bezoeken mogen gebruik maken van de mindervaliden regeling. Wanneer je een niet zichtbare handicap hebt kun je je melden met een doktersverklaring van max. 2 jaar oud bij de Guest Service. Deze verklaring moet afgegeven zijn door een onafhankelijke arts. In de verklaring moet staan dat het park niet zonder begeleiding bezocht kan worden. Alle mensen die in aanmerking komen voor de mindervaliden regeling kunnen zich melden bij de Guest Service.

walibi_ingang_anp_1024

Rolstoelen

Bij de Guest Service zijn rolstoelen vrij verkrijgbaar. Deze rolstoelen kunnen niet worden gereserveerd. Tijdens de Halloween dagen zijn er geen rolstoelen beschikbaar. In het park zijn op zes verschillende locaties invalidentoiletten aanwezig.

Let op! Bij de meeste attracties is een transfer noodzakelijk.

Wat is er te doen?

In Walibi Holland vind je spectaculaire achtbanen en andere attracties enkele voorbeelden zijn:

  • Xpress: een achtbaan die je met een hoge snelheid lanceert. Binnen drie seconden bereik je een snelheid van 90km/h
  • Speed of Sound: een achtbaan waarin muziek wordt gedraaid terwijl je zes keer over de kop gaat.
  • Excalibur: in deze gondel ga je voor-en achterwaarts over de kop.
  • Crazy River: een waterachtbaan van 524 meter. Je maakt een tocht over het water in een boomstam.
  • Drako: een achtbaan die niet over de kop gaat.
  • Pavillon De Thé: ronddraaiende theekopjes.
  • La Grande Roue: een 45 meter hoog reuzenrad.

Dit is slechts een kleine selectie uit het grote aantal attracties van Walibi Holland.

Horeca

In het park zijn meer dan tien restaurants, kiosken en snackbars te vinden. Er is voor elk wat wils. Van koffie met gebak, ijsjes, kebab, belegde broodjes, frites en nog veel meer etenswaren. Je kan ook van je zelf meegebrachte etenswaren genieten op de picknickplaatsen in het park.

Geschiedenis

Het attractiepark is ooit begonnen onder de naam Flevohof.  Het was een park waar mensen uit de stad kennis konden maken met de landbouw. In de jaren negentig werd het park overgenomen en heette het Walibi Flevo. In 2000 kreeg het park weer een andere naam nadat het weer van eigenaar veranderd was het werd Six Flags Holland. Vanaf 2005 heette het attractiepark vijf jaar lang Walibi World. Sinds 2011 is het Walibi Holland

Stats & tags


Nederland

Door Robbert

Hallo, ik ben Robbert de beheerder van deze website. Veel plezier gewenst! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter