Toen wij getrouwd zijn hadden we bedacht dat we het jaar erna graag een huwelijksreis zouden willen maken… allerlei ideeën kwamen voorbij totdat een kennis van de middelbare school me vertelde dat een andere kennis van toen tegenwoordig op Curaçao woont en appartementen verhuurt. Dan is contact zoeken tegenwoordig heel gemakkelijk via Facebook!!!

Rolstoel hotel dichtbij Schiphol en zwemmen met dolfijnen

Nu, 3 jaar later had ik mijn beste vriend de belofte gedaan om met zijn vriendin haar droom in vervulling te laten gaan: zwemmen met dolfijnen. Er zijn verschillende plekken in de wereld waar dat kan, maar nergens zijn ze zo goed als bij Dolphin Academy op Curaçao. Hier doen ze therapie sessies voor mensen met een handicap, maar kun je ook een “swim” aanvragen. Deze duurt een half uur en dan is er 1 op 1 begeleiding die met jou gaat zwemmen met een dolfijn. Fantastisch…!!! Net als de vorige keer wilden we voorafgaande aan de vliegreis een overnachting boeken bij een hotel dicht bij Schiphol zodat we ‘s ochtends rustiger aan konden doen. Na veel research kwamen we uit bij het Radison Blu hotel… deze heeft een minder validen kamer waar we met z’n drieën op mochten slapen, maar hun shuttle naar Schiphol zou nog niet zijn aangepast voor rolstoelers.

Zwemmen dolfijnen curacao

Rolstoelbus vanaf Schiphol

Bereidwilligheid ten top hadden ze voorgesteld een rolstoelbus te regelen op hun kosten die ons van de luchthaven zou halen en de volgende ochtend ook weer heen zou brengen. Top!! Helaas kwam het taxibedrijf niet opdagen, maar het personeel van het hotel kwam met de shuttle naar ons toe en toen bleek gelukkig dat deze wel geschikt was voor rolstoelers. Aangekomen in het hotel kregen we vele malen excuses voor het ongemak en werd ons een drankje van het huis aangeboden. Daarnaast kregen we onze hoofdgerechten tijdens het diner gratis. Top.

Vliegen naar Curaçao

Voordat je op Curaçao bent moet je natuurlijk eerst 9,5 uur vliegen!! Je kunt extra assistentie aanvragen voor op de luchthaven, zij helpen je graag!! Wij gingen deze keer met TUI en we zijn super tevreden over de service. We konden onze eigen stoelen reserveren zodat we bij het meest geschikte toilet zaten, want daar zit per vliegtuig verschil in. Bij het instappen en tijdens de vlucht kun je gebruik maken van een aparte “kleine” rolstoel, die tussen de gangpaden door past. Het cabine personeel helpt je overal bij.

Appartementen Curaçao

De appartementen die mijn schoolvriendin verhuurt zijn van zichzelf niet geschikt voor rolstoelgebruikers maar ik kwam er al snel achter dat er van alles te regelen valt.

Rolstoel curacao

Bij Amber Appartments werden oude deuren gebruikt om een oprit van te maken en ook op Curaçao heb je bedrijven die hulpmiddelen verhuren, dus steun bij het toilet werd geregeld via Pro Kuido. Doordat mijn man en ik al eerder op dit prachtige eiland waren geweest konden wij mijn vriendin de mooiste plekken laten zien en wisten we waar we moesten zijn zodat ze volop kon genieten. In het Christoffel Park is een jeep safari mogelijk!!! Zelfs als je in een elektrische rolstoel zit, want, zo zegt de opzichter, iedereen moet dit kunnen zien. Van de mensen op Curaçao kunnen wij Nederlanders nog veel leren…alles gaat op een rustig tempo en iedereen is bereid om een ander te helpen. Ik moet er wel bij zeggen dat er niet heel veel rolstoelers te zien zijn onder de bevolking, dus je valt wel op. Maar wij hebben gemerkt dat iedereen zijn best doet om dingen mogelijk te maken.
Zelfs als dat betekent dat mensen je dragen of met rolstoel en al een trap af helpen om op een catamaran te gaan varen om de zonsondergang op het water te gaan beleven. De bemanning van de Jonalisa voor Bounty Adventures hebben dit voor ons onvergetelijk gemaakt.

Al met al kan ik iedereen die van zon en lekker eten houd aanraden naar Curaçao te komen!!!

Laat een antwoord achter