TUI is een van de grootste aanbieders van pakketreizen in Nederland en België. Zij hebben diverse categorieën waarin je de reizen kunt zoeken en boeken. Zo is het onder andere mogelijk om een vakantie te maken naar een zonnige bestemming, een verre reis te boeken of een rondreis en een cruise te maken met TUI. Deze maatschappij heeft ook een groot aantal reizen die rolstoelvriendelijk zijn. Helaas is het zoeken naar een reis, die je met de rolstoel kunt maken, niet gemakkelijk. Hoe boek je een rolstoelvriendelijke vakantie met TUI? Wij leggen het je uit en geven een voorbeeld!

Roltoel TUIflyRolstoelvriendelijk TUI

Tui is geen onvriendelijke maatschappij wat betreft rolstoelvriendelijkheid. Wij hebben veel informatie kunnen vinden op dit gebied. Zij beloven een aantal dingen als je met TUI gaat vliegen:

Dit doen we voor u:

We helpen u met instappen en uitstappen

U neemt twee hulpstukken gratis mee

U gaat als eerste aan boord

Uw hulphond vliegt gratis mee en mag bij u in de cabine

We houden graag rekening met uw dieetwensen.”

Vinden van een rolstoelvriendelijke vakantie bij TUI

Helaas is het zoeken naar een rolstoelvriendelijke reis bij TUI nog erg lastig. Er zijn geen handige filters voor het zoeken naar bepaalde aanpassingen. Je moet echt weten wat voor hotel, resort of appartement je wit boeken om verzekerd te zijn van de beste rolstoelvriendelijke reis voor de beste prijs. Wij hebben deze kennis gelukkig wel, zoals je op de website kunt lezen. Als voorbeeld hebben wij het geweldige Dolphin Suites in Curacao genomen. Een van onze favoriete accommodaties waar je met de rolstoel goed kunt vertoeven, zonnen en ontspannen.

Voorbeeld: Dolphin Suites in Curaçao

De promotietekst van de Dolphin Suites beloofd al veel goeds. Op de website van TUI  staat het volgende:

“Dit 3-sterren boutiquehotel wil dat zonvakantie voor íedereen in het teken van ontspanning staat. Daarom is heel het resort rolstoeltoegankelijk. Van de douchestoel in de ruime suites tot de liften en speciaal rolstoelvervoer.”

prijzen-en-boeken-tui-rolstoel

Selecteren van de reis

Op de pagina van Dolphin Suites (hier te vinden), kun je op de knop PRIJZEN & BOEKEN drukken. Je komt dan terecht op het gedeelte van de pagina waar je een datum kunt opgeven, het reisgezelschap in moet vullen en bepaalt hoe lang je naar deze prachtige accommodatie wilt gaan. Je kunt dit op de onderstaande afbeelding bekijken.

dolphin-suites-rolstoel-curacao-boeken-tui

Formulier voor hulp op het vliegveld invullen en opsturen

Je kunt helaas in de meeste vliegtuigen van TUI of TUIfly niet je eigen rolstoel meenemen. Dit is bij de meeste maatschappijen een probleem. Wel kun je vaak een rolstoel lenen en hulp krijgen bij het in- en uitstappen. Je kunt hiervoor een formulier invullen, dat je op de website van TUI kunt vinden. De volgende tekst staat bij de klantenservice van TUI:

“TUI zorgt ervoor dat u makkelijk en comfortabel reist. Om u goed te kunnen helpen, geeft u tot uiterlijk drie werkdagen voor vertrek door wat u wel en niet kunt. En of u met een rolstoel reist of andere begeleiding nodig heeft. Hiervoor kunt u dit formulier invullen.”

Een fijne reis!

Laat een antwoord achter