Om er even helemaal uit te zijn, samen met mijn man, had ik gegoogled op Kasteel overnachtingen…

Ik kwam terecht bij Kasteel  Ter Worm in Heerlen.

Dit kasteel  is gebouwd in 1400, maar werd voor het laatst verbouwd in 1890.

In 1987 is het gekocht door het concern Van der Valk en eind jaren 90 onderging het een restauratie.

Het staat op een groot landgoed midden in de natuur. Toen wij aankwamen leek het alsof je terug bent in de 17e eeuw. Prachtige poort met een gracht om het kasteel.

De receptie is beneden maar goed te bereiken, en er is een lift in het kasteel die naar het restaurant gaat. Via de binnenplaats zijn suites te bereiken die aan beide zijden van het kasteel  zijn ingericht.

In de mindervaliden kamer staat een “kingsize” bed die alleen wel een beetje hoog is vanuit de rolstoel, maar natuurlijk lukt het me om met behulp van mijn man erop te klimmen. De badkamer is van alle gemakken voorzien (inclusief ligbad).  Het personeel is, zoals ik van Van der Valk gewend ben, zeer behulpzaam en vriendelijk. Toch heb ik door de omgeving totaal niet het gevoel dat ik bij een Van der Valk zit. Ook zijn de prijzen van het eten wel iets hoger, maar zeker ook van een luxere kwaliteit. Het ontbijt is in buffetvorm en zoals ik zo vaak tegen kom staat dan alles op de hoogte voor de staande mens. Maar ook hier weer zeer behulpzaam personeel die je overal mee willen helpen. Op 500 m van het kasteel zit het “gewone” van der Valk hotel, voorzien van een zwembad en sauna. Deze is niet super geschikt voor mindervaliden maar als je nog aardig ter been bent, is het zeker aan te raden. Ook hier was het personeel geweldig. Ze hebben me aan alle kanten geholpen om te kunnen zwemmen en gebruik te maken van de sauna. Ik mocht me zelfs in de fysio ruimte omkleden zodat ik niet 2x een trap op hoefde te klauteren.

Op de terugreis zijn we nog even gaan shoppen in Roermond. Dankzij de app Gehandicapten P en de Hoge Nood app wisten we precies waar we konden parkeren en plassen.

Mocht je ook eens in een kasteel willen overnachten raad ik je aan om eens te kijken bij Kasteel Ter Worm.

Dit was mijn tip voor deze keer.. tot de volgende blog.

Laat een antwoord achter