Renesse

Onderstaande wil ik graag delen.

Mijn man en ik (gebruik van elektrische rolstoel) zijn 18 en 19 mei naar zee geweest.

Hotel de Zeeuwse Stromen, Duinwekken 5, 4325 GL Renesse (info@zeeuwsestromen.nl, www.zeeuwsestromen.nl, +31 111 462040

Dit hotel is rolstoeltoegankelijk, beschikt over 1 mindervalidenkamer (voor mij ontbrak alleen een beugel in de douche, verder wel beugels bij het toilet, een verlaagde wasbak, een opklapbaar douchestoeltje aan de muur en een losse douchestoel. Weinig ruimte voor het neer zetten van toiletbenodigdheden. Ruime kamer. Weinig stopcontacten dus mee nemen van contactdozen met verlengsnoeren is aan te bevelen).

Parkeren bij het hotel is mogelijk. Kosten: 2,50 euro per dag (Anders moet je de auto op de grote parkeerplaats zetten voor het hotel met een dagtarief van 8 euro)

Honden zijn welkom, ook in het restaurant en in de bar.

De openbare toiletten in het hotel zijn nu (Corona) gesloten, m.u.v. het rolstoeltoilet.

Ontbijt, diner zijn goed geregeld. Overal zijn desinfectiemogelijkheden.

Er loopt een wandelpad/fietspad vanuit het hotel over de algemene parkeerplaats door de duinen

Er is een strandopgang vanaf de parkeerplaats voor het hotel, pad loopt tot aan de strandtenten. Toegankelijk, maar niet open, dus de toiletten heb ik niet kunnen checken. Met een rolstoel kom je niet tot bij de zee.

Bij de strandafgang bevindt zich een invalidentoilet. Was nu gesloten, heb het dus niet van binnen kunnen bekijken. Heb wel geconstateerd dat er een drempel is, dus binnen komen met een rolstoel zal lastig zijn.

In het hotel is een elektrische strandrolstoel te huur; de Catweazle. Als gast van het hotel mag je hem gratis lenen. Normaal kun je hem oo k huren, als je geen gast bent, maar in de Coronatijd is dit niet mogelijk.

Wij mochten hem dus 2 dagen gebruiken en met deze stoel kun je tot aan de zee en bij de duinen komen. Los zand is geen enkel probleem. Het was echt genieten!

Bij het hotel ligt verder een midgetgolfbaan. Met een voucher van het hotel mag je gebruik maken van deze baan en hij is grotendeels rolstoeltoegankelijk.

Renesse is een klein plaatsje, met op dit moment alleen horeca met afhaalmaaltijden. Zou te doen zijn vanaf het hotel te voet en met rolstoel, maar wij hebben de auto genomen.

Frites gehaald en deze buiten op een muurtje opgegeten. Als toetje een heerlijk ijs. Had iets speciaals en was natuurlijk mogelijk vanwege het schitterende weer.

Per auto zijn we naar Zierikzee geweest. Een mooi, rolstoeltoegankelijk plaatsje met een oude en een nieuwe haven. Wel redelijk druk. Soms lastig om de 1,5 m te handhaven.

Toiletbezoek is wel een probleem. In Zierikzee mocht ik als rolstoeler gebruik maken van het toilet bij de Hema

Wij hebben genoten en gaan zeker nog een keertje terug

Ad en Ank

Laat een antwoord achter