RCN is opgericht in 1952. De oprichters wilden een modern recreatiecentrum stichten die in eerste instantie was bedoeld voor gezinnen van kleine middenstanders en voor de geschoolde arbeiders. Het eerste recreatiepark Het Grote Bos werd in Doorn op het landgoed Hydepark geopend. Na het recreatiepark Het Grote Bos werden er nog 8 andere vakantieparken in Nederland geopend en nog 8 vakantieparken in Frankrijk.

Bekijk alle rolstoelvriendelijke parken van RCN

Aangepaste bungalows of stacaravans

Een groot aantal RCN parken hebben accommodaties die aangepast voor mindervaliden die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rollator, rolstoel of scootmobiel. Deze aanpassingen zijn bijvoorbeeld: een verhoogde eettafel die onderrijdbaar is voor een rolstoel, extra brede deuren, meer ruimte in de woon- en slaapkamer. Aangepast sanitair zoals een verhoogd toilet met beugels, douche stoel en een wastafel die onderrijdbaar is. De bungalows zijn drempelloos. Bij de voordeur ligt een oprijplank of deze is op aanvraag verkrijgbaar.

RCN rolstoel reizen

Een park uitgelicht: RCN Het Grote Bos

RCN Het Grote Bos ligt op de Utrechtse Heuvelrug in het gebied van een voormalig landgoed. De accommodaties staan dan ook midden in de natuur. Het vakantiepark In Doorn leent zich dan ook goed voor uitstapjes in de natuur maar ligt ook dichtbij kleine dorpjes en steden als Amersfoort en Utrecht. RCN Het Grote Bos is dus een veelzijdige vakantiebestemming. Wanneer je kiest om op het park te blijven zijn er verschillende dingen te zien en te doen voor jong en oud. Je kan bijvoorbeeld voor het eten en drinken terecht in het restaurant van Het Grote Bos of voor een snack naar de snackbar of genieten van de natuurvijver, het verwarmd openluchtzwembad (vanaf mei tot half september).

Bekijk alle prijzen, aanbiedingen, foto’s en faciliteiten via deze link
RCN vakangtiehuis rolstoel

Aangepaste 4 persoons bungalow (rookvrij)

De bungalows van het type RA4 zijn rolstoeltoegankelijk en voor mensen die slecht ter been zijn en- of een rollator gebruiken. De accommodatie is geheel gelijkvloers. De open keuken is voorzien van een open keuken heeft een onderrijdbaar keukenblok.

Bekijk het aangepaste huisje via deze link

Slaapkamer

Er zijn twee slaapkamers waarvan één met een hoog/laag bed. Een schuifwand verbind de aangepaste slaapkamer met de woonkamer zodat de slaapkamer bij de woonkamer betrokken kan worden.

RCN RA4 aangepast

Badkamer

In de douche bevindt zich een douchestoel met wandbeugel er zijn tevens wandbeugels bij het toilet. Ook is er in de badkamer een aangepaste wastafel aanwezig.

Woonkamer

Vanuit de woonkamer heb je direct toegang tot het terras.

Is RCN Het grote bos rolstoeltoegankelijk?

Wanneer je gebruikt maakt van een rolstoel, rollator of wanneer je slecht ter been bent dan is het op het vakantiepark Het Grote Bos in Doorn goed vertoeven. Het ligt middenin de mooie natuur van de Utrechtse Heuvelrug en op korte afstand van bezienswaardigheden. De plaats Driebergen ligt 3 tot 5 minuten afstand met de auto van het vakantiepark. In het kleine centrum van  Driebergen vindt je leuke winkeltjes en restaurants. Als je besluit om op het vakantiepark te blijven kun je genieten van de mooie omgeving en faciliteiten op het park. Een kopje koffie en- of een etentje in het restaurant en misschien wanneer het weer het toelaat op het terras van het restaurant.

Algemene informatie

  • RCN Het Grote Bos
  • Hydeparklaan 24
  • 3941 ZK Doorn

Alle RCN 4 persoons-vakantiehuizen

Laat een antwoord achter