De Orchideeënhoeve in Luttelgeest Flevoland heeft de grootste tropische tuinen van Europa. De Orchideeënhoeve heeft verschillende tuinen waaronder een vlindertuin. De Hoeve is geheel overdekt dus kan met elk weertype bezocht worden.

Mindervaliden

Er zijn tien parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers aanwezig. Bij de receptie zijn een beperkt aantal rolstoelen gratis te leen. Die zijn te reserveren bij de receptie op telefoonnummer 0527 202875 of info@orchideeënhoeve .nl

Als je gebruikt maakt van een rolstoel zijn er mogelijkheden om de tuinen te bezoeken. De hoofdroute(op de plattegrond grijs aangegeven) is rolstoeltoegankelijk en drempelloos. Waar rekening mee gehouden moet worden is: dat op enkele paden er een aantal elementen aangebracht zijn zoals klinkerpaden en heuvels. Er is een invalidentoilet aanwezig.

Orchideeënhoeve rolstoel

Wat is er te zien?

  • De tropische tuin: is een tuin met duizenden soorten orchideeën. Er bevindt zich een waterval die uitmondt in een riviertje waar koikarpers, waterplanten en schildpadden te zien zijn.
  • De vlindertuin: de vlinder vallei is de grootste vlindertuin van Europa. Hier fladderen meer dan 2000 vlinders rond. Het is voor zowel jong als oud een van de favoriete tuinen.
  • Lorituin: er leven meer dan zestig Lori’s in deze tuin. Deze Lori’s worden graag gevoerd door de bezoekers met kleine cupjes nectar. Tijdens het voeren zitten de vogeltjes rustig op je arm te genieten van de nectar. Er is ook een vogelvrije- route aanwezig buiten de volière, waar de vogels en hun bezoekers toch te zien zijn.
  • Amazone regenwoud:  dit is de grootste tuin van de Orchideeën Hoeve. Hier zie je meters hoge palmen en tropische planten. Tussen de bomen leven de witoorpenseelaapjes en is er een grote vijver met roodstaartmeervallen te zien. Hier zie je hoe verschillende soorten planten op boomstammen groeien.
  • Citruslaan: Langs deze laan zie je allerlei fruitbomen sommige van deze bomen zijn al heel oud. Er staan  bijvoorbeeld olijfbomen die al honderd jaar oud zijn.
  • Kwekerij: hier kun je zien hoe de planten verzorgt worden door de medewerkers van de Orchideeën Hoeve. Zelfs wanneer je vragen hebt over je eigen planten helpen ze je graag.

Horeca

‘Pura Vida’
Halverwege de Citruslaan kun je genieten van een gezond drankje in de citrusbar ‘Pura Vida’

Zelfbedieningsrestaurant
Het restaurant heeft een mooie tropische serre. Er is een zelfbedieningsbuffet waar je keuze hebt uit belegde broodjes en warme gerechten.

Winkel
De winkel is gevuld met een groot assortiment planten en toebehoren. Waaronder natuurlijk ook orchideeën. Er zijn ook andere producten in de winkel te koop zoals souvenirs.

Geschiedenis

In 1979 begon de familie Maarssen een bedrijf in orchideeën. Er kwamen regelmatig mensen een kijkje nemen in de kwekerij. In 1982 kregen ze vijftienhonderd bezoekers. Zo werd het idee geboren om meer van het bedrijf te maken. In 1989 werd de Orchideeën Hoeve een toeristische attractie.

Stats & tags


Nederland

Door Robbert

Hallo, ik ben Robbert de beheerder van deze website. Veel plezier gewenst! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter