Naturalis in leiden is een natuurhistorisch museum. In dit museum kun je van alles over het leven op aarde zien. Er zijn meer dan 10.000 dieren te zien. Maar ook fossielen en een echte schatkamer en nog veel meer. In Naturalis is zoveel te zien en te doen dat je vaak niet eens alles in een dag kan zien en doen.

Mindervaliden

Er zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden direct bij de ingang Pesthuislaan. Bij de entree zijn een beperkt aantal rolstoelen gratis te leen. Reserveren is mogelijk. Dit kan per e-mail coordinator-publieksbegeleiding@naturalis.nl

Op de dag zelf kan je bellen met de kassa op telefoonnummer: 071 7519778 om een rolstoel te reserveren. Het museum is rolstoelvriendelijk en er zijn mindervalide toiletten aanwezig.

naturalis2

Wat is er te zien en te doen?

In Naturalis zijn er vaste tentoonstellingen te zien.

Natuurtheater
In het natuurtheater zie je het leven op aarde van klein tot groot. Hier zie je bijvoorbeeld mineralen maar ook de Japanse reuzenkrab. Deze krab is een van de grootste ter wereld. In de glazen plantenwand van het theater kan je onder de Victorialelie door lopen. Het blad van deze lelie is 2,5 meter groot.

Schatkamer
In de schatkamer staan mineralen en ertsen tentoongesteld. Hier liggen de meest waardevolle stukken.

Oerparade
In de Oerparade kom je onder andere het Camarasaurusskelet tegen. Het heeft een lengte van 18 meter. Het skelet is in Amerika opgegraven en kwam in 1996 naar Nederland.

Aarde
In de zaal aarde zie je een wereldbol van vier meter doorsnede. Deze wereldbol draait heel langzaam rond. Wanneer je je langs de wereldbol beweegt kun je de kernen, mantels en aardkosten zien.

Biotechnologie
Hier kan je ontdekken hoe DNA in elkaar zit. In de tentoonstelling is ook een stukje menselijk DNA aanwezig.

Leven
In de zaal leven kan je gedrag observeren. Hier zie je hoe planten en dieren leven en overleven.

Buiten de vaste tentoonstellingen zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen in Naturalis.

Horeca

In Naturalis zijn er ook mogelijkheden om wat te eten of te drinken.

Museumcafé
Het Museumcafé ligt op de eerste verdieping met uitzicht op de Oerparade. Hier kun je genieten van wat drinken met of zonder gebakje erbij.

Museumrestaurant
Het museumrestaurant heeft een unieke locatie. Het is gevestigd in het Pesthuis uit de 17e eeuw. In het restaurant zijn belegde broodjes, warme en koude dranken ,lunchgerechten, salades en gebak verkrijgbaar. Bij mooi weer kun je hier heerlijk op het terras zitten.

Eigen eten meenemen
Dat mag maar dit mag alleen op de binnenplaatsen van het museumrestaurant en het museumrestaurant genuttigd worden.

Museumwinkel
Na het bezoek aan Naturalis bestaat de mogelijk om een souvenir te kopen. Er is van alles te koop  voor kinderen en volwassenen. Zoals een mammoetkies, kinderboeken, mineralen enz.

Geschiedenis

Het huidige gebouw waar Naturalis gevestigd is werd ontworpen door Fons Verheijen. Het werd geopend in april 1998. Het gebouw bestaat uit het museum en uit verschillende laboratoria en kantoorruimten. Ook is er een toren met een hoogte van 62 meter.

Stats & tags


Nederland

Door Robbert

Hallo, ik ben Robbert de beheerder van deze website. Veel plezier gewenst! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter