Madurodam is een wereldberoemd themapark in De Haag. In het park is veel te beleven met het hele gezin. In het park kun je dwalen tussen de vele Hollandse miniatuur gebouwen.

Mindervaliden

Het gehele themapark is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het hele park is gelijkvloers en vanaf de bovenring via een licht hellend pad te bereiken. De restaurants zijn rolstoelvriendelijk en voorzien van invalidentoiletten. Er zijn een aantal rolstoelen aanwezig op het park. Deze kunnen gratis gereserveerd worden via telefoon nummer: 070-4162400

rolstoel madurodam

Wat is er te doen

In Madurodam zijn er verschillende dingen te ontdekken zo kan je containers laden in de haven van Rotterdam, de Oosterscheldekering op tijd dicht doen, leren vliegen in een vliegtuig op Schiphol en bij DJ van Buuren aan de DJ-tafel een eigen beat maken. In 2014 is de voetbalexperience ‘Zo groot is oranje’ geopend. Daar kun je onder meer de door de KNVB in bruikleen gegeven cup van 1988 zien. Kortom voor kinderen is er genoeg te doen en te zien in Madurodam. De ambitie van Madurodam is dan ook om ieder kind tussen de vier en twaalf jaar een bezoek te laten brengen aan Madurodam. Maar ook voor de ouderen onder ons is het leuk om een bezoek aan Madurodam te brengen. Heerlijk genieten van de miniatuur gebouwen, mensen, bomen en dieren en alles wat er te beleven is.

Horeca

In Madurodam zijn twee restaurants te vinden. Bij het restaurant Taste of Holland kun je genieten van een kopje koffie of het nuttigen van een maaltijd. In het restaurant, het Panorama café heb je keuze aan drankjes, ijsjes en warme snacks.

Geschiedenis van Madurodam

Madurodam werd opgericht als herinnering aan de verzetsheld George Maduro. De ouders van George zochten na de Tweede Wereld oorlog een manier om hun zoon te herdenken. Zij gingen om met mevrouw Boon –van der Starp die toentertijd bezig was plannen voor een miniatuurstad in de Haag. Met de opbrengsten van dit miniatuurstadje wilde zij de stichting Nederlands Studenten Sanatorium ondersteunen. De ouders van George wilde een ‘levend’ monument voor hun zoon. Daarom besloten zij het project financieel te steunen. Zo komt het themapark aan haar naam. Op 2 juli  1952 werd het park geopend door Prinses Beatrix.

Stats & tags


Nederland

Door Robbert

Hallo, ik ben Robbert de beheerder van deze website. Veel plezier gewenst! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter