Het tropenmuseum is te vinden in Amsterdam. Het is gevestigd in het gebouw van het Koninklijk instituut voor de Tropen. Het gebouw is een rijksmonument en zit vol verwijzingen naar de Nederlandse koloniale geschiedenis.

Mindervaliden

Het Tropen museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het gebouw bevat geen drempels en heeft een lift. Er is een invalidentoilet aanwezig. Er kan eventueel van een rolstoel gebruik gemaakt worden waarvan er enkele van beschikbaar zijn. Met een scootmobiel is het niet mogelijk om het museum te bezoeken.

Tropenmuseum met rolstoel

Wat is er te zien?

In het Tropenmuseum kun je vaste en wisselende tentoonstellingen bekijken. Deze tentoonstellingen gaan natuurlijk over verschillende culturen en tijden. In het museum is een grote collectie exotische voorwerpen tentoongesteld. Deze voorwerpen staan hier op een originele manier uitgestald. Hier vind je geen ellenlange glazen kasten maar nagebouwde dorpen, voorstellingen, muziek en verhalen. Er zijn onder andere dorpen uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika te zien. Wanneer je het gebouw binnenkomt heb je al gelijk het idee dat in een andere wereld bent. Via een mooie grote met marmer beklede hal kom je met de lift uit in Noord-Afrikaanse dorpjes, Cariben en  andere exotische plaatsen.

Rondleidingen

Als je het fijn vind om zonder gids het museum te bezoeken kun je gebruik maken van de zogenaamde audiotour. Met een audiotour kun je door middel van een koptelefoon een rondleiding volgen. Daarbij wordt gewezen op bijzonderheden en krijg je achtergrond informatie. Op deze manier kun je op je eigen tempo een tour door het museum maken.

Wat te doen voor kinderen

Voor kinderen is in het Tropenmuseum een speciale afdeling gemaakt. Hier kunnen de kinderen onder andere ontdekkingsreizen maken, muziek maken en spelenderwijs leren.

Horeca

In het tropenmuseum is het grand café De Tropen gevestigd. Het menu van De Tropen is geïnspireerd op culturen en smaken van over de hele wereld. De menu’s veranderen regelmatig op basis van beschikbaarheid. Hier kan je ook terecht voor een kopje koffie of thee.

Museumwinkel

De museumwinkel is alleen toegankelijk wanneer je een entree bewijs hebt voor het museum. In deze winkel vindt je boeken, kleine en grote souvenirs, textiel en maskers. Dit is maar een kleine greep uit de collectie.

Wanneer je het museum wilt bezoeken kun je van tevoren even op de website van het museum kijken welke tentoonstellingen er zijn. Er zijn ook op verschillende dagen activiteiten voor kinderen te doen.

Stats & tags


Nederland

Door Robbert

Hallo, ik ben Robbert de beheerder van deze website. Veel plezier gewenst! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter