hallo,

Drie jaar geleden heb ik met mijn dochter die in een rolstoel zit een rondreis door Florida gemaakt. Helemaal zelf samengesteld.

In feite is heel Florida rolstoelvriendelijk, iedere lunchroom, Starbucks en restaurant heeft een vrij toegankelijk invalidentoilet. Ieder hotel heeft rolstoelvriendelijke kamers – ideaal geregeld daar (bij wet).

We zijn begonnen in Orlando, want we wilden naar Universal Adventure Park en Studio’s. Op de website kon ik er niet helemaal uitkomen hoe en wat, maar dat hoeft ook helemaal niet! Bij de ingang een ticket gekocht voor twee dagen (prima uitleg over alle verschillende soorten tickets en combinaties met andere parken), we werden doorverwezen naar een balie waar we een skip-row ticket konden halen, speciaal voor mindervaliden. Dit ticket kun je ook kopen maar als mindervalide en begeleiders krijg je deze gratis. Super geregeld. In deze speciale wachtrijen staat altijd hulp klaar en je bent in no-time binnen of aan de beurt. Je kunt op veel extra aandacht rekenen.

Alle hotels/appartementen die ik geboekt had via Booking.com.com had ik als extra opmerking erbij gezet dat de kamer rolstoelvriendelijk moest zijn en dat was ook goed geregeld.

Na Orlando zijn we naar Crystal River gegaan, in de winter gaan heel veel manatees (zeekoeien) vanuit zee daar naar het zoete water. De zeekoeien zijn daar goed benaderbaar en komen zelfs naar je toe om zicht te laten aaien. We hebben daar ook nog een kayak gehuurd. Super.

Doorgereden naar Clearwater. Mijn dochter is fan van de film; Winter, a dolphin tale. Een jonge dolfijn word gevonden in een krabbenval en z’n staart wordt geamputeerd. De dolfijn krijgt een prothese – gebaseerd op echt gebeurd. In Clearwater is het sea-aquarium waar Winter en Hope (van deel twee) wonen. Natuurlijk wordt dit veel bezocht door mindervaliden en is ook helemaal daarvoor ingericht. Mijn dochter mocht de eerste prothese van Winter vasthouden en kreeg een speciale rondleiding. Overnachten in Clearwater  vond ik erg duur dus een resort in Petersburg geboekt aan zee. Superluxe!

Daarna doorgereden naar de Everglades. Onderweg gestopt bij een indianendorp en zelfs hier was alles rolstoelvriendelijk. Middenin de Everglades had ik een soort van glamping geboekt; een overnachting in de wildernis in een hut op palen en allen muskietengaas als muren. Mijn dochter kon zichzelf omhoogwerken op het trapje de hut in, want dit was geen begane grond. Voor de hut lag al een kampvuur klaar om aangestoken te worden. Leuke en unieke ervaring maar lekgestoken door de muggen. Toiletgebouw was een stukje verderop. Deze glamping is niet aan te raden als je totaal rolstoelafhankelijk bent.

Na de Everglades door naar Key Largo waar we verder zijn gebleven en heerlijk gedoken hebben.

Dus een vakantie in Florida met rolstoel is een absolute aanrader. Het is bij wet geregeld dat alles rolstoeltoegankelijk is.

 

 

 

Laat een antwoord achter