Duitsland

Berlijn rolstoel (Medium)In het hart van Europa ligt dit fantastische – rolstoelvriendelijke – vakantieland Duitsland. Dit veelzijdige land biedt voor iedereen wat wils. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen in de hoofdstad Berlijn, een bierfeest bezoeken in München of tot rust komen in een van de prachtige wijnstreken in Duitsland. Dit is een van de meest rolstoelvriendelijke landen ter wereld, al moet je natuurlijk wel goed opletten waar je naar toe gaat. Niet ieder gebied is – logischerwijs – toegankelijk met de rolstoel. De maanden november tot en met april zijn wat rustiger qua toeristen. De zomermaanden zijn weer heel erg druk, waar je ook bent. Als je een hotel of andere accommodatie boekt in Duitsland moet je altijd nog goed opletten of deze echt rolstoelvriendelijk is. Bekend van dit land is dat de accommodaties op de website erg snel ‘rolstoeltoegankelijk’ aanvinken, terwijl dit niet zo is.

Rolstoel bungalows Duitsland

Bungalowparken zijn er in overvloed in het mooie Duitsland. Ook aangepaste bungalows, geschikt voor mindervaliden en/of mensen in een rolstoel vind je in meerdere plaatsen in Duitsland. Deze vakantieparken hebben vaak de leukste faciliteiten en activiteiten geschikt voor jong en oud. Het voordeel van een dit soort vakanties is dat de huisjes uitgebreid getest zijn en je dus zorgeloos op vakantie kunt in Duitsland.

Beste rolstoelvriendelijke hotels in Duitsland

In Duitsland zijn er veel mooie, leuke, bijzondere en rolstoelvriendelijke hotels te vinden waar je met de rolstoel of als mindervalide terecht kan. Je kunt in de onderstaande tabel de beste 5 hotels, die wij handmatig hebben geselecteerd, vinden.

Meer accommodaties in Duitsland?

Ben je opzoek naar een andere accommodatie? Klik op onderstaande knop om alle vermeldingen in Duitsland weer te geven.

Bekijk alle vermeldingen in Duitsland!

Andere leuke vakantielanden