Een rolstoelvriendelijk hotel gevonden? Top! Nu wil je natuurlijk snel boeken en je gaan verheugen op een leuke vakantie. Toch staat een hotel dat aan al jouw verwachtingen voldoet niet garant voor een geslaagde reis. Een omgeving met alleen maar grindpaden, heuvels of loszittende stoeptegels kan een vakantie alsnog grondig verpesten. Drie tips om er zeker van te zijn dat de omgeving voldoet aan jouw verwachtingen

Tip 1: Rolstoelvakantie.com
Neem regelmatig een kijkje op onze website. Wij plaatsen met enige regelmaat het laatste nieuws, tips, geschikte rolstoelvriendelijke hotels en leuke uitjes. Wij plaatsen alleen accommodaties waarvan wij 100% zeker weten dat deze geschikt is.

Tip 2: Bezienswaardigheden in de buurt
Het is handig om eens naar bezienswaardigheden in de buurt van het hotel te kijken. Je ziet hier vaak ook afbeeldingen van de omgeving van de accommodatie. Je krijgt dan een goed beeld van wat je kunt verwachten en of je er met de rolstoel makkelijk kunt voortbewegen. Kijk bij de beschrijving van het hotel naar de bezienswaardigheden die in de buurt liggen. Deze kun je opzoeken via een zoekmachine, om te kijken of deze bezienswaardigheden rolstoelvriendelijk zijn en goed zijn te bereiken met de rolstoel.Rolstoelvriendelijkheid Amsterdam

Tip 3: Streetview
Streetview is je grootste vriend. Op https://www.google.nl/maps kun je de omgeving verkennen in de meeste steden. Zo heb je de mogelijkheid om de omgeving alvast te verkennen.

Een voorbeeld:
Als je naar de bovenstaande link gaat, kom je uit bij de kaart van Nederland of in sommige gevallen bij het overzicht van de plaats waar jij je op dat moment begeeft.

google maps - kopie

In de zoekbalk rechts bovenin kun je een hotelnaam invoeren. Wij hebben gezocht op het rolstoelvriendelijke hotel NH Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky, een van onze persoonlijke favorieten. Je komt dan terecht op de volgende pagina:

Hotel gevonden

Je ziet dat het hotel, waar we naar gezocht hebben, met een rode marker wordt aangegeven. Daarnaast zie je de hotelnaam staan. Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig… je wilt de omgeving bekijken om te weten of deze ook rolstoelvriendelijk is!
Om dit goed te kunnen bekijken moet je het poppetje, dat links onderin staat, vastpakken en slepen naar een straat in de omgeving. Dit kun je op de onderstaande afbeelding zien.

streetview inschakelen

Zodra je een straat hebt uitgekozen om te bekijken, in het voorbeeld de Dam in Amsterdam, laat je het poppetje los door je muisknop los te laten.

de dam rolstoelvriendelijk - kopie

Je kunt dan de omgeving bekijken en je bewegen door de straten in de buurt van het hotel. Let hierbij goed op de toegankelijkheid van de stoep, de mogelijkheden om veilig over te steken en de algemene indruk op het gebied van rolstoelvriendelijkheid.

In het geval van het NH Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky en de omgeving, is het wat ons betreft prima in orde.

Waar let jij op als je de omgeving van een hotel bekijkt voordat je op vakantie gaat?

Laat een antwoord achter