Blijdorp rolstoelDiergaarde Blijdorp is gevestigd in Rotterdam. In de diergaarde kan een ontdekkingsreis maken door verschillende werelddelen. En natuurlijk kan je de dieren zien die daar wonen. Blijdorp heeft in 2016 met de verkiezing van de ZooSite Awards maar liefst drie awards gewonnen. Voor de mooiste dierentuin van de Benelux, leukste aanwinst en voor de meest innovatieve dierentuin.

Mindervaliden

Diergaarde Blijdorp is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tuin heeft brede paden. Er zijn slechts een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar die je gratis kan lenen. Let op! Hier wordt wel een borg voor gevraagd van 50 euro per rolstoel. Het is handig wanneer je deze vooraf reserveert dit kan op telefoonnummer 0900 1857 ( 10 cent per minuut) Naar dit nummer kan gebeld worden tussen 14.00 en 15.00 uur. Per gezelschap kan je maar een rolstoel huren. Tijdens het hoogseizoen is het verstandig om tijdig te reserveren. Bij beide entrees van de diergaarde zijn ook een aantal Handy Care rolstoelen te leen tegen inworp van 1 euro. Deze kunnen echter niet worden gereserveerd. Er zijn verschillende invaliden toiletten in de diergaarde aanwezig.

Wat is er te doen?

Diergaarde Blijdorp bestaat uit verschillende werelddelen. In ieder werelddeel zijn er dieren te zien die daar wonen. Zo heb je bijvoorbeeld in Azië Aziatische dieren zoals de Aziatische olifant, kleine rode panda en de komodovaraan en nog vele andere dieren. In diergaarde Blijdorp leven ook Afrikaanse, Amerikaanse en de Europese dieren. En dan heb je ook nog de dieren die in het Oceanium van Blijdorp leven.

Voederen van de dieren

Je kan naar het voederen van de dieren kijken op bepaalde tijdstippen en vragen stellen aan de dierenverzorgers.

Vrije vlucht voorstellingen

Hier kun je verschillende vogels zien zoals ara’s ibissen, roofvogels en nog veel meer soorten vogels. Soms vliegen de vogels vlak boven je hoofd of landen op de plaats naast je.

Informatiepunten

Tijdens de zomermaanden zijn er diverse informatiepunten in de dierentuin. Hier kan je vragen stellen aan de vrijwilligers en het laatste nieuws over het dierenpark horen.

Horeca

Als je in Blijdorp een hapje wilt eten of wat wilt drinken kan je op verschillende plaatsen terecht zoals:

  • Restaurants Terraszaal en De Lepelaar die zijn dagelijks geopend. De overige locaties zijn alleen open naar weersverwachting en de te verwachten bezoekers aantallen.
  • Caraibisch Café: hier kan je een drankje nuttigen.
  • Oewanja Lodge: In deze gelegenheid kan je in Afrikaanse sfeer koffie drinken eventueel met wat lekkers erbij.
  • Jungle Café: voor koude en warme dranken, ijs en snacks. Hier zijn ook invalidentoiletten aanwezig.
  • Het Ooievaarsnest: Koude en warme dranken met wat lekkers erbij en ijs.
  • Panda Poffer: Poffertjes, pannenkoeken en warme en koude dranken.
  • Toko Tjitjak: snacks, frites, koude en warme dranken in validentoilet aanwezig.
  • Churros: Churros en warme en koude dranken.
  • Chiptwister: Aardappelsnack.

Geschiedenis van Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is gebouwd aan het eind van de jaren dertig van de vorige eeuw. De rijkelijk versierde gebouwen zijn ontworpen door Sybold van Ravensteyn. Het traliewerk en hekken werden zoveel mogelijk vervangen door greppels en grachten. De grote ruimten waar de dieren kunnen leven en de verwarmde binnen verblijven waren in die tijd uniek in de wereld.

 

Stats & tags


Nederland

Door Robbert

Hallo, ik ben Robbert de beheerder van deze website. Veel plezier gewenst! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter