Cruise

Een cruisevakantie op een cruiseschip is een erg luxe manier van reizen. Aan boord kun je veel vormen van entertainment vinden – je hoeft je zeker geen moment te vervelen. Grote schepen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een grote bioscoop, meerdere restaurants, barretjes, casino’s, winkelcentrum en grote shows, die worden gegeven door allerlei soorten artiesten. De meeste cruisereizen zijn rolstoelvriendelijk, voornamelijk de nieuwere cruiseschepen zijn geschikt voor mensen die reizen in of met een rolstoel. Als je een aangepaste hut op een cruiseschip boekt, zitten er geen drempels in, zijn er extra brede deuren en is de toiletruimte aangepast. Dit soort reizen gaan naar het zonnige landen in het zonnige Caribische gebied, maar ook naar het prachtige Noord-Europa, Azië en Noord-Amerika. Het is voor sommige mensen misschien even sparen, maar dan kun je wel de reis van je leven maken- een reis die je nooit zal vergeten.

Meest populaire rolstoel cruises, rederijen en bestemmingen

Hieronder hebben wij een aantal toplijsten gemaakt. Deze lijsten zijn op basis van populariteit bij meerdere aanbieders. Wij hebben alleen de rolstoelvriendelijke cruisevakanties eruit gefilterd. Je kunt op de boot, rederij of bestemming drukken om te kijken naar de beste prijzen en aanbiedingen.

 

Top 5

Beste rederijen

Populairste

Rotterdam Holland America Line Noord-Europa
Koningsdam Costa Cruises Middellandse Zee
Celebrity Eclipse Norwegian Cruise Line Caribbean
Carnival Vista Oceania Cruises Zuid-Amerika
Celebrity Solstice Princess Cruises Azië

Cruise rolstoel

Rolstoelvriendelijke cruiseschepen

De onderstaande schepen zijn geschikt om met de rolstoel te betreden. Het kan zijn dat sommige havens niet geschikt zijn om aan te meren. Het vervoer gaat dan met kleine boten vanaf het schip. Informeer van tevoren bij de aanbieder welke havens geschikt zijn om met de rolstoel van het schip af te komen.

Adventure of the Seas Celebrity Solstice Grand Princess Eurodam
Carnival Vista Celebrity Summit Liberty of the Seas Queen Mary 2
Celebrity Constellation Crown Princess Mariner of the Seas Rotterdam
Celebrity Eclipse Crystal Serenity MSC Fantasia Serenade of the Seas
Celebrity Equinox Crystal Symphony Navigator of the Seas Seven Seas Mariner
Celebrity Infinity Explorer of the Seas Norwegian Dawn Seven Seas Voyager
Celebrity Millennium Freedom of the Seas Norwegian Star Sky Princess
Celebrity Reflection Crown Princess Oasis of the Seas Vision of the Seas
Celebrity Silhouette