corpusCORPUS in Oegstgeest

Het museum is geopend op 14 maart 2008 door de toenmalig koningin Beatrix. Het gebouw heeft de vorm van een zittend mens. In CORPUS kun je een reis door de mens maken in ongeveer 55 minuten. Je leert hoe je lichaam in elkaar zit en wat je moet doen om het gezond te houden. CORPUS is ook geschikt voor kinderen omdat je bijna alles mag aanraken. Aan de hand van een rondleiding kun je per lichaamsdeel ontdekken hoe het werkt. Je kunt hier ontdekken hoe de darmen op een broodje kaas reageren en wat er met je lichaam gebeurt als je niest. Antwoorden op deze en op vele andere vragen vind je tijdens de ontdekkingstocht bij CORPUS. Je gaat bij de knie van het 35 meter hoge lichaam naar binnen en gaat aan het einde van de reis weer naar buiten via de hersenen. Na deze reis kun je de weg vervolgen door de medische infotheek. Dit is het interactieve deel van CORPUS. Hier vind je veel informatie over het menselijk lichaam. Hier kun je allerlei testjes doen en games spelen. CORPUS in Oegstgeest is een ontdekkingstocht voor jong en oud. Een gemiddeld bezoek aan Corpus duurt ongeveer tweeënhalf uur.

Horeca gelegenheden

CORPUS heeft twee horecagelegenheden. Op de begane grond bevind zich een cadeauwinkel met als thema: het menselijk lichaam. Op iedere etage bevinden zich toiletten. Er zijn 2 invalidentoiletten aanwezig.

Adresgegevens

CORPUS `reis door de mens`
Willem Einthovenstraat 1
2342BH Oegstgeest
Telefoon nummer 071 7510200
Dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Met de rolstoel

Wanneer je CORPUS in een rolstoel wilt bezoeken is het alleen mogelijk om telefonisch uw tickets te bestellen. Daarvoor kun je contact opnemen met de reserveringsafdeling van corpus. Geef bij het bestellen van de tickets door of je met je eigen rolstoel komt of dat je een rolstoel wilt lenen.
Als je CORPUS wilt bezoeken en gebruik wilt maken van je eigen rolstoel, dan moet deze voldoen aan de onderstaande maten:

Breedte inclusief de handgrepen: maximaal 75 centimeter Lengte inclusief de wielen en voetsteunen: maximaal 90 centimeter. Rolstoelen waarin met gestrekte benen gezeten wordt worden niet toegestaan. Omdat deze rolstoelen soms de draai niet kunnen maken in `de reis door de mens`. Gewicht: het gewicht van de rolstoel inclusief de rolstoelgebruiker mag niet meer dan 300 kilo zijn. Een groep inclusief de persoon in een rolstoel mag uit maximaal 14 personen bestaan. In CORPUS wordt je soms vervoerd door een tapis-roulant (een transportband) die schuin staat. Er moet dan gebruik gemaakt worden van de rem op je rolstoel.

De parkeergarage heeft geen lift. CORPUS beschikt over een aantal invalidenparkeerplaatsen aan de zijkant van het gebouw. Je kan hier echter alleen parkeren  als je in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart. In het hart theater kun je niet recht voor het beeldscherm zitten. De rolstoelen kunnen niet in die richting geplaatst worden, dat betekent dat je van opzij naar het beeldscherm moet kijken. De adviesleeftijd is 8 jaar en ouder. Kinderen onder de 6 jaar hebben geen toegang tot Corpus. Kinderen van 6 tot 14 jaar worden alleen toegestaan wanneer zij begeleid worden door minimaal 1 volwassene.

 

Stats & tags


Nederland

Door Robbert

Hallo, ik ben Robbert de beheerder van deze website. Veel plezier gewenst! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter