Avifauna is een van de bekendste vogelparken ter wereld. Het park is gevestigd in Alphen aan den Rijn. In Avifauna vindt je vogels uit alle werelddelen.

Mindervaliden

Het vogelpark is rolstoelvriendelijk en er zijn in ieder restaurant invalidentoiletten aanwezig. Er zijn ook ‘slecht ter been stoelen’ te leen die door inworp van een munt van een euro kunnen gebruikt worden. Maar let op! deze stoelen zijn niet vooraf te reserveren. Het vogelpark is een park met veel natuur dus het kan voor komen dat de paden niet allemaal even recht zijn.

Avifauna-voorstelling

Wat is er te doen?

In het park is genoeg te beleven voor jong en oud. In Avifauna wonen meer dan 1.800 vogels. Deze vogels wonen in verschillende werelddelen van het park. Buiten de vogels zijn er ook rode panda’s en halfaapjes te zien. Er zijn ook verschillende activiteiten te doen in Avifauna zoals:

  • Het voeren van de Lori’s: In de Lori landing leven Australische Lori’s. Deze Lori’s kan je cupjes nectar voeren. De vogels komen op je armen, handen en zelfs op je hoofd zitten.
  • Tropenhal: In deze hal vliegen de vogels vrij rond je waant je hier in de Filipijnse jungle. Wanneer je in deze hal doorloopt kom je vanzelf in de Zuid-Amerikaanse Pantanal.
  • De Oosterse tuin: De tuin is ingericht met Oosterse beplanting en beelden. Hier vind je de rode panda’s, kraanvogels en mandarijn eenden.
  • Madagaskargebied: Dit gebied is Afrikaans ingericht, hier leven onder meer de half aapjes.

In Avifauna zijn er op verschillende plaatsen in het park voederdemonstraties. En op bepaalde tijden is er een vogeldemonstratie te zien.

Horeca

In Avifauna is het zelfbedieningsrestaurant de lepelaar vlakbij de speeltuin te vinden. Op het Cuba terras en de blokhut de Billabong kun je tijdens het zomerseizoen terecht voor broodjes, drankjes ,snacks en ijs. Op zaterdag en zondagen is er Avifauna’s Live Cooking. Dit is inclusief drankjes en entree voor het vogelpark.

Geschiedenis van Avifauna

In het jaar 1949 verzocht de burgemeester van Alphen aan den Rijn aan de eigenaar van het landgoed Ten Rhijn voor een keer zijn achtertuin open te stellen voor nieuwsgierige dorpsgenoten. De mensen waren heel enthousiast over  de collectie vogels die hij bezat. Daarom besloot de eigenaar van het landgoed een vogelpark op te richten. In 1950 werd dan ook het eerste vogelpark ter wereld geopend. Het wegrestaurant aangrenzend aan het park is het voormalig woonhuis van de familie van den Brink (de oprichters van Avifauna)

Stats & tags


Nederland

Door Robbert

Hallo, ik ben Robbert de beheerder van deze website. Veel plezier gewenst! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter