In de Apenheul in Apeldoorn kan je rondlopen tussen de apen. Soms slingeren de apen zelfs vlak voor je neus. Het park is leuk om te bezoeken voor jong en oud. Want wie wil er niet een daagje aapjes kijken? Omdat de aapjes soms wel heel dichtbij komen en best wel nieuwsgierig zijn krijg je bij de ingang van het park een aapvrije tas te leen.

Mindervaliden

De Apenheul is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In het park zijn invalidentoiletten aanwezig. Bij de ingang van het park zijn rolstoelen te leen voor € 1,00 borg. De rolstoelen kunnen niet gereserveerd worden.

apenheul-doodshoofdaapje-met-jong

Wat is er te doen?

Het park ligt in het natuurpark Berg& Bos. De Apenheul is een openlucht dierenpark. In het dierenpark leven bijna driehonderd apen. Een groot gedeelte van de apen lopen gewoon tussen de bezoekers van het park. Andere apen zie je hoog  in de bomen of verstoppertje spelen achter de struiken. In het Zuid-Amerikaanse bos kun je wandelen tussen de doodshoofdaapjes. In het Noord-Afrikaanse berggebied zie je loslopende berberapen en kaalkopibissen. Wanneer je het Madagaskar gebied betreed ontdek je vanzelf de halfapen, die het leuk vinden om tussen de bezoekers te lopen. De grote apen leven op mooie groene eilanden.

Het Gorilla eiland

In de Apenheul ligt het grootste gorilla-eiland ter wereld. Hier leven de grote apen. Het kan natuurlijk dat je de gorilla’s even niet ziet op zo een groot eiland. Maar de gorilla’s worden in de gaten gehouden door elf camera’s. Het leuke daarvan is dat ze op schermen in het park te zien zijn. Zo zie je wat de gorilla’s aan het doen zijn op de dag dat je het park bezoekt. Het voederen van de gorilla’s is de moeite waard om te gaan bekijken. De apen komen naar de voederplek waar een dierverzorger vertelt wie welke aap is.

Horeca

Jambo’s Place
Op het terras van Jambo’s Place heb je een mooi uitzicht op het gorilla-eiland. Hier is glutenvrij eten verkrijgbaar. Maar er zijn biologische frietjes, tosti’s en nog veel meer te eten verkrijgbaar.

Café Lazy Monkey
In de Lazy Monkey  wordt koffie geschonken die ecologisch verbouwd is in de nevelwouden van Peru. Hier kun je genieten van een kopje koffie met wat lekkers erbij.

Restaurant Bigfood
Het restaurant heeft een  overzichtelijk groot terras. Hier zijn biologische frites, soep, salades, pasta en nog veel meer etenswaren verkrijgbaar.

Geschiedenis

In de jaren zestig kocht Wim Mager(een Rotterdamse fotograaf) twee dwergaapjes in een winkel .Toen het paartje jongen kreeg gaf Wim zijn baan op en  maakte hij plannen voor de Apenheul. Hij wou de apen niet in kooien laten leven maar een natuurlijke groene omgeving  In 1971 opende Wim het park en dit sloeg goed aan bij de bezoekers van de Apenheul . In 1976 kwamen de eerste gorilla’s in het park wonen. Op deze manier is de Apenheul ontstaan.

Stats & tags


Nederland

Door Robbert

Hallo, ik ben Robbert de beheerder van deze website. Veel plezier gewenst! Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Laat een antwoord achter