Aangepaste vakantiehuizen

Via ons contactformulier hebben wij een groot aantal vakantiehuizen die aangepast zijn voor rolstoelgebruikers ontvangen ook hebben wij een aantal ervaringen van mensen ontvangen en leuke rolstoelvriendelijke vakantieparken. Deze kun je allemaal op deze pagina vinden. Deze huizen zijn van particuliere eigenaars of van kleine organisaties. Deze aangepaste toegankelijke vakantiehuizen zijn vaak gebouwd voor rolstoelgebruikers en bieden dus meer dan een normale hotelkamer. wij hebben de vakantiehuizen gesorteerd per land. Per vakantiehuis kun je de informatie vinden die de eigenaar heeft ingevuld. Let op: Voordat je een mindervaliden vakantiehuis gaat boeken, is het zeer verstandig om goed te informeren bij de eigenaar en/of alle foto’s op de website te bekijken. Veel vakantieplezier!

Aangepaste vakantiehuizen Duitsland

Duitsland is een populaire bestemming voor rolstoelvakanties. Het is dan ook geen wonder dat veel particulieren in dit prachtige land een eigen appartement of vakantiehuis bezitten. Deze aangepaste vakantiehuizen zijn speciaal gebouwd voor rolstoelgebruikers en bieden veel leuke faciliteiten, die speciaal voor de doelgroep zijn aangepast. Hieronder vind je ons actuele overzicht van alle – door de eigenaren – toegevoegde vakantiehuizen in Duitsland.

Rolling Vista in Rockeskyll Duitsland

Duitsland vakantiehuis rolstoel

Faciliteiten en opmerkingen: 

Klapdeur bij ingang – geen helling – rolstoelkamers – invalide parkeerplaatsen – alle ruimtes toegankelijk – verhoogd toilet – beugels bij douche – douchestoel – keren op de kamer – lichtschakelaar en douchespiegel op rolstoelhoogte

Aangepaste vakantiehuizen Frankrijk

Aangepaste Vakantiehuizen Frankrijk

Frankrijk is een populair land voor rolstoelvakanties. Veel particulieren hebben hier hun vakantiewoning gebouwd. Wij krijgen dan ook heel veel aanvragen van mensen die een rolstoelvriendelijk vakantiehuis bezitten in Frankrijk. Hieronder vind je het overzicht van al deze vakantiehuizen met daarbij de informatie met betrekking tot de rolstoelvriendelijkheid van de accommodatie.

Hotel Les Loges in Les Loges Frankrijk

Les Loges

Faciliteiten en opmerkingen: 

Lichte helling ingang – rolstoelkamers – deurbreedte >90cm – aangepaste toiletten – invalide parkeerplaatsen – alle ruimtes toegankelijk – verhoogd toilet – beugels bij toilet – beugels bij douche – douchestoel – wastafel vrij van onderen – wastafel op rolstoelhoogte – verhoogd bed – keren op de kamer mogelijk – lichtschakelaar op rolstoelhoogte – douchespiegel op rolstoelhoogte

Vakantiepark l’Accolade in Frankrijk

Vakantiepark Frankrijk

Faciliteiten en opmerkingen: 

Bent u op zoek naar een prachtige vakantieplek die echt volledig aangepast is voor mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking? Dan bent u op de goede plek! Hulpmiddelen hoeft u niet van huis mee te nemen, want op L’Accolade staat een variëteit aan hulpmiddelen en aanpassingen permanent tot uw beschikking.

Aangepaste vakantiehuizen Nederland

Op vakantie in eigen land kan heel erg leuk zijn. Nederland heeft erg veel mooie steden, natuurparken en bezienswaardigheden. Veel rolstoelgebruikers hebben een eigen woning die zij verhuren in Nederland of een vakantiewoning gemaakt. Een aantal van deze woningen zijn opgenomen in het onderstaande overzicht.

Bos en Duin 32 Oostkapelle Nederland

Faciliteiten en opmerkingen: 

Hulp nodig bij deuren – invalide toiletten begane grond (krap) – beugels bij het toilet – douchestoel – wastafel op rolstoelhoogte – Lichtschakelaar op rolstoelhoogte.

Aangepaste vakantiehuizen Italië

Italië, het land van de Toren van Pisa, Rome en pizza. Wij gaan graag op vakantie in dit land. Wij staan hierin niet alleen. Honderden Nederlanders (en ook andere nationaliteiten) hebben hier een rolstoelvriendelijk vakantiehuis gebouwd. Hieronder vind je het meest actuele overzicht van alle aanmeldingen die wij hebben gehad voor Rolstoelvakantie.

Camping Pra’delle Torri Italië

Faciliteiten en opmerkingen: 

VacanceSelect heeft twee aangepaste stacaravans op een camping. Beide in Italië. Één daarvan is deze stacaravan op Camping Pra’delle Torri. Bij nat weer hadden we problemen met de helling (te steil, mijn elektrische rolstoel slipte en extra hand duwwerk was noodzakelijk). Dit probleem is na onze vakantie daar opgelost !! Nog steeds te steil, maar de helling is nu bedekt met antislip materiaal, Ik heb SelectCamp (=VacanceSelect) geadviseerd de hellingshoek te verlagen door er een langere helling van te maken. Met een gewone rolstoel is het zonder hulp moeilijk. De medewerkers van SelectCamp zijn zeer behulpzaam met oplossen van problemen. Foto’s van de caravan, aangepaste keuken, toilet/doucheruimte wtc. vind je op de website. Alleen de helling is aangepast sinds die foto. Zoals die nu is is toegevoegd.

Aangepaste vakantiehuizen Spanje

Spanje rolstoel vakantiehuizen

Spanje is een van onze favoriete vakantielanden in Europa. Het klimaat is er zeer prettig, evenals het eten. Dat zijn waarschijnlijk redenen waarom veel particulieren hebben besloten om hier een rolstoelvriendelijk vakantiehuis te bouwen. In het overzicht hieronder staan alle aanmeldingen die wij hebben gehad voor de huizen in Spanje.

Villa Los Leones in Benissa Spanje

Aangepast vakantiehuis in Spanje

Faciliteiten en opmerkingen: 

Geen helling – Tillift – invalide toiletten – verhoogd toilet – beugels bij douche – douchestoel – wastafel vrij van onderen – ruime kamer – alles op rolstoelhoogte – volledig rolstoelvriendelijke villa – 2 slaapkamers hoger gelegen de tuin, anders dan het boventerras, goed bereikbaar. Villa is gebouwd voor rolstoelgebruikers

Casa Mulder in San Fulgencio la Marina Spanje

Casa Mulder

Faciliteiten en opmerkingen: 

In San Fulgencio la Marina staat onze 6 persoons villa met een moderne inrichting. Compleet ingericht met airco, 3 slaapkamers, 2 badkamers, open keuken, satelliet TV met nederlandse zenders, dvd speler en playstation. Grote tuin met terras en een prive zwembad. De woning is 30 min van het vliegveld gelegen en bevindt zich in de nabijheid diverse steden, zoals Benidorm, Alicante, Elche en Torrevieja. De villa is speciaal geschikt voor minder validen en rolstoelgebruikers, zonder ziekenhuissfeer, maar kan uiteraard door iedereen gebruikt worden.

Casa Peguche in Cumbre del Sol Spanje

Aangepaste villa spanje

Faciliteiten en opmerkingen: 

Casa Peguche is een authentieke mediterrane Casa in Cumbre del Sol aan de Costa Blanca in Zuid-Spanje. Casa Peguche ligt aan het einde van een rustige doodlopende straat in de wijk Girasoles. Met uitzicht op natuurgebied La Granadella en de Middellandse Zee, de ultieme oase van rust om bij te komen van het haastige leven van alle dag. De vrijstaande Casa staat op een eigen, geheel omheind, vlak perceel, heeft een privézwembad (8x4m) met lift, een carport voor twee auto’s en ruime terrassen. Casa Peguche is in 2016 ingrijpend gerenoveerd. De benedenverdieping is geheel gelijkvloers gemaakt, zodat deze ook goed toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn of mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Daarnaast is er een aanbouw gerealiseerd die volledig is ingericht als slaapkamer met badkamer ensuit voor mensen met een beperking, maar uiteraard ook prima door valide mensen gebruikt kan worden. Deze kamer heeft twee hoog/laag bedden, een aangepast verlengd toilet met hulpbeugels, een speciale wasbak voor rolstoelgebruikers en een inrijddouche voorzien van een douchestoel. De verbouwtijd van ruim een halfjaar heeft geresulteerd in een ruime Casa, die plaats kan bieden aan 8 tot 10 personen zonder afbreuk te doen aan een knusse intieme sfeer. Door in de woning veel licht binnen te laten komen en gebruik te maken van natuurlijke materialen en aardse tinten is het een heerlijke plek geworden.
Op deze website zijn de bouwvorderingen te volgen, momenteel zijn we hard bezig om onze website af te maken.
De woning is vanaf 2017 te huren en biedt plaats aan 8 tot 10 personen dus ook voor twee gezinnen prima vakantie vieren.